Tavasznyitó geotúra virágtól forrásig

Időpont: 2018. március 4.

Helyszín: Balatonfüred

Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

Találkozó időpontja: 10.00 óra

Találkozó helye: Balatonfüred, Vásártér Malom-köz 1.

Távolság: 8 km

Túra ideje: 6 óra

Nehézségi fok:

FIGYELEM! A ROSSZ IDŐJÁRÁS MIATT A GEOTÚRA ELMARAD! MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK! 

Tavasznyitó geotúránk valódi feltöltődést tartogat minden természetjárónak.  Az ébredő szőlőhegyek oldalában, az eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában megtapasztalhatjuk az egyetemes érzést, ami ilyenkor mindent átjár a természetben virágtól forrásig! Ezen a hegyen-völgyön kanyargó, gyönyörű útvonalon magunk is részt vehetünk a természet újjászületésének misztériumában! 
Az egyik Füred környéki történelmi pince bejáratánál vesszük az első lendületet, ami alkalmat ad arra, hogy dicsérjük a Balatoni Riviéra kiváló szőlőnevelő adottságait és visszaidézzük a szőlő-és bor köré szerveződött gazdag kultúrtörténeti örökségét. 
A présházak és pincék meghitt világából a Száka-hegy időtlen sziklavilágába csöppenünk, ahol egy 220 millió évvel ezelőtti tengerborítás látványos forma kincsét csodálhatjuk meg, és izgalmas részleteket tudhatunk meg az egykori tenger alatti élővilágról.
Miután a szőlőhegyek palástján sétálva hosszan élvezhetjük a Balaton nyílt víztükrének látványát, vadregényes erdei lépcsősoron leszállunk a Szőlősi-séd különleges atmoszférájú szurdokvölgyébe, ahol a híres Noszlopi-forrás mellett rejtőzködő kőzettani határokat és apró virágokat fedezünk fel az erdőben.
Kiérve a szurdokból a Tihanyi-félsziget mutatja meg magát olyan páratlan szögből, hogy nem tehetünk mást, meg kell állnunk néhány percre, hogy felvillantsuk a Balaton-felvidéki tűzhányók krónikájának legelső, eget rázó robbanásoktól hangos fejezetét.
Hamarosan megérkezünk az Aszófői-séd fokozottan védett galériaerdejébe, ahol egy igazi elvarázsolt világ fogad minket. Gyönyörű, fejlett mésztufa-gátak sora és egyéb ritkaságok. Legyen ez a meglepetések erdeje..
Visszafelé egy lendületes tempójú 1 órás gyaloglás vár ránk, szép, hegylábi erdei nyiladékokon át, ahol könnyen lehet, hogy elénk ugró vadat is láthatunk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető! Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16 óráig Jelentkezés és részletes információ: Sárdy Julianna ökoturisztikai munkatárs, geotúra-vezető
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. 
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely

Kapcsolódó látogatóhelyek