Nyitva tartás, elérhetőség, megközelítés

Overallos barlangtúrák március 15. és október 31. között naponta indulnak, előzetes bejelentkezés alapján.

Technikai okokból az extrém szakasz jelenleg nem látogatható, ezért az extrém túrára nem indítunk jelenleg csoportokat!

Információ, előzetes jelentkezés:

Németh-Bakos Judit
turisztikai referens
E-mail: tura@szentgali-kolik.hu
Telefon: +36 87 555 282, +36 70 682 4340 (munkanapokon 8-16 óra között)
Székhely: 8229 Csopak, Kossuth u. 16.
Postázási cím: 8229 Csopak, Pf. 4.
Telefax: +36 87 555 261

Találkozási hely (bázisépület):
Cím: Szentgál, Fő u. 72., parkoló
GPS: 47.111612, 17.734616
Google térkép letölthető itt.

Túranapok és indulási időpontok:

Barlangi kalandtúrákat a MÁRCIUS 15. ÉS OKTÓBER 31. közötti időszakban, NAPONTA indítunk, ELŐZETES bejelentkezés alapján. Az indított túrák száma naponta legfeljebb 10, ezen belül az alap túrák maximált napi száma 5, az extrém túrák maximált napi száma ugyancsak 5.

A túrák indulási időpontját illetve időpontjait a csoporttal előzetesen egyeztetjük, a bejelentkezőket kérdőjellel, a már megrendelt túrákat kérdőjel nélkül tüntetjük fel a naptárban.
Az indulási időpontok – a jelentkezők értesítését követő – esetleges változtatásának jogát fenntartjuk!

Látogatók érkezése Szentgálra:

A visszaigazolásban megadott időpontban, a barlangtúra indulása előtt kb. fél órával célszerű megérkezni a túrázóknak (az indulásig tájékoztatás, postai átutalás esetén a részvételi díj befizetését igazoló postai feladóvevény bemutatása, felszerelések kiosztása stb.).

A barlangtúrák Szentgálról (Fő u. 72. szám, bázis épület melletti parkoló), vagy a barlang bejáratától indulnak a visszaigazolásban megadott időpontban. A résztvevők a faluból a túravezető(k) kíséretében gyalog vagy lovaskocsin (utóbbiról információ lejjebb) teszik meg az utat a barlang bejáratáig.

Amennyiben a barlangtúra élményét még egy hangulatos kocsikázással is meg kívánja „toldani”, természetesen ebben is tudunk Önnek segíteni.
A túravezetőn és a kocsison kívül 6-7 személy fér fel kényelmesen egy lovaskocsira. Két kocsi áll rendelkezésre, illetve egy harmadik is, egy nagyobb, 13-14 fős (kb. 15-16 gyerek), mely egy kis asztallal is rendelkezik. A lovaskocsik 20 perc alatt fordulnak meg a bázis udvarától, tehát gyakorlatilag korlátlanok a szállítási lehetőségek. Ezt a plusz szolgáltatást 6 főtől lehet igényelni, ára személyenként 500 Ft (természetesen oda-vissza). Visszaúton a sáros overallok nejlonzsákban utaznak, a kocsin van kézmosóvíz kannában, valamint hűtőtáska. A lovaskocsi rendeléssel kapcsolatos igényeket kérjük a túra megrendelésével egy időben jelezni!

Megközelítés

Kiindulási hely