Mura-menti Tájvédelmi Körzet hírei

2018. április 18.

Pannon Természeti Élménynapok 2018. április 27-29.

Határon átnyúló természeti élmények 3 napon át Burgenlandban és Nyugat-Magyarországon.
2018. március 21.

Jelentős beruházások a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balatoni Futár készített interjút Puskás Zoltán igazgatóval.
2018. február 16.

Soha nem látott fejlesztések a Mura mentén

Soha nem látott mértékű természetvédelmi fejlesztést valósíthat meg a következő években a Mura mentén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság.
2017. december 6.

A Mura-mente rejtett kincsei

Az embereket körülvevő táj folyamatosan változik. Ez a változás részben az ember átalakító tevékenységének, másrészt a természetes folyamatok érvényesülésének köszönhető. A Mura-menti térség különösen érdekes ebből a szempontból, mivel itt mind az emberi, mind a természet okozta változásokra számos példa látható.
2017. október 25.

Őszi szünetben is vár mindenkit nemzeti parkunk

Számos látogatóhelyünk nyitva tart, és változatos programokkal, túrákkal is készülünk az őszi szünet idejére.
2017. október 21.

Akadálymentes természeti élmény fogyatékkal élő gyermekek számára

A PaNaNet+ projekt keretében magyar és osztrák környezeti nevelési neveléssel és ökoturizmussal foglalkozó szakemberek részére Nürnberg térségében megvalósított tanulmányút során a Balaton-felvidéki Nemzeti Park két munkatársa is gyarapíthatta tudását a témában.
2017. július 13.

Újabb természetvédelmi fejlesztések indulnak a Mura-vidéken

A kormány több mint 60 milliárd forintot fordít közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára szerdán Letenyén, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló EU-s Interreg "coop MDD" projekt nyitórendezvényén.
2017. április 8.

Irány a BirdExperience!

2017. április 21-23 között Nyugat-Pannónia védett természeti területei – köztük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park – ismét közösen jelennek meg Illmitzben, a Pannonian BirdExperience rendezvényen, mely gazdag programkínálattal várja a madármegfigyelés iránt érdeklődőket.
2017. március 23.

Rajzpályázat - A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jártam

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet 20. évfordulója alkalmából. Olyan rajzokat várunk, amelyeken legkedvesebb élményeitek elevenednek meg.
2017. március 13.

Pannon Természeti Élménynapok - határtalan kalandok

Az Európa szívében található Nyugat-Pannónia nemcsak történelmi szempontból rendkívül érdekes és izgalmas tájegység. 2017. április 7-9 között Burgenland és Nyugat-Dunántúl 3 napos programsorozattal csábít a természetbe.
2017. március 6.

Pannon Természeti Élménynapok

2017. április 7-9. Határon átnyúló természeti élmények 3 napon át Burgenlandban és Nyugat-Magyarországon. Nyugat-Pannóniában a természet egyedülállóan korán ébredezik téli álmából és egész évben átélhetjük, élvezhetjük sokszínűségét.
2017. február 3.

Kevesebb madarat észleltek, mint egy éve, de ebben a kedvezőtlen időjárás is szerepet játszott

Kerkaszentkirály – Kevesebb ragadozó madarat számláltak össze az idei, január 13. és 15. között lezajlott XIV. Országos Sasszinkron akció során, de ez betudható a kedvezőtlen időjárásnak is. Kevesebb résztvevővel dolgoztak, illetve a felmért terület is kisebb volt.
2017. január 26.

PaNaNet+ projektnyitó Bildeinben

„Hálózatépítéssel a sikerért“ mottóval 2017. január 25-én a dél-burgenlandi Beled/Bildein településen került megrendezésre a PaNaNet+ projektnyitó rendezvénye. Nyugat-Pannónia nemzeti parkjai és natúrparkjai 2008. óta fennálló együttműködésüket az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program keretében fejlesztik tovább.
2017. január 16.

BeHÓDoltunk!

Új fajt hozott az új év a Kis-Balatonra: megérkezett a folyók és csatornák újraszabályozója, a hód (Castor fiber). A Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre 2017. január 6-án találta a hódrágást egy, a Zala egykori medrének befagyott vizében álló fűz törzsén. Ez a faj jelenlétének első bizonyítéka a fokozottan védett területen.
2016. június 10.

Hetés kapta idén az Európa Tanács Táj Díját

Magyar és szlovén településeknek ítélte oda a Miniszterek Bizottsága az Európa Tanács idei Táj Díját, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adott át Bedő Andreának, a projekt magyar vezetőjének csütörtökön, Budapesten.