„Mesélő kövek” geosuli program a balatonfüredi Lóczy-barlangban

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különleges programmal várja az iskolás csoportokat egy élvezetes földrajzórára a Lóczy-barlang földalatti birodalmába!

Figyelem: A programot csak 2018. március 26-ig biztosítjuk, 10 fő feletti csoportok számára!

A „Mesélő Kövek” program keretében rendhagyó módon, a gyerekek bevonásával fedezzük fel az izgalmas barlangi tereket, ahol minden egyes állomás egy újabb kaland.

A legkisebbeket barlangi geomesével és denevéres játékkal nyitjuk meg a barlangok csodálatos világa felé.

A felső tagozatos diákokkal megélhetjük a Lóczy-barlang felfedezésének legizgalmasabb pillanatait, mintha csak ott lettünk volna. Együtt keressük meg a barlang falán csillogó apró ásványokat. Szerepjáték segítségével részeivé válunk a barlangban zajló folyamatoknak, és együtt építjük fel a barlang változatos formakincsét: cseppkövet növesztünk, járatokat oldunk, hegyi tejet készítünk.

A barlang kreatív bemutatásán túl időkaput nyitunk a földtörténeti múlt legizgalmasabb fejezeteire: cseppentéssel, karcolással, tapintással szóra bírjuk a barlang mesélő köveit, és a környékről származó különleges ősmaradványokat.

Fantáziánkon kívül színes képek is segítenek abban, hogy ott érezzük magunkat a Ős-Tethys-óceán meleg vizében és trópusi szigetein, víz alatti vulkánok és csigaházas polipszerű lények birodalmában.

A felnőtt csoportoknak is élményszintű programon azt szeretnénk bemutatni milyen hatalmas tér és idő tud besűrűsödni egy ilyen kicsi barlangba!

A programot 3 szinten biztosítjuk:

Óvodás és alsó tagozatos iskolások számára 30 perces,

Felső tagozatos iskolások számára 45 perces,

Középiskolás csoportok és felnőtt csoportok számára 60 perces időtartamban

A programot belépőjegy megváltásával 2018. január 2-től március 26-ighétfőtől - csütörtökig 9.00 órától 15.00 óráig, valamint pénteken 9.00 órától 11.00 óráig térítésmentesen biztosítjuk.

Jelentkezés szükséges!

Minimális csoportlétszám: 10 fő


Galéria