Lóczy-barlang, Balatonfüred

Látványos mészkőrétegek, szakvezetés, a közelben kilátó és tanösvények

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkő rétegek zárják körül a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire.

A barlang megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programunknak. A barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.

A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. A barlangban a hőmérséklet kb. 12 °C.

A barlang megtekintése: kb. fél óra. Egyszerre maximum 25 fő tekintheti meg a barlangot.  A 25 főt meghaladó létszámú csoportok kisebb csoportokra bontva, több turnusban látogathatják a barlangot. Előzetesen időpontot egyeztető, 25 főt meghaladó létszámú csoportok elsőbbséget élveznek a barlang látogatásakor.Ha a pénztárépületben nem találja kollégánkat, valószínűleg épp a barlangban vezet.

Kérjük, várjon!
Köszönjük megértését!

Elérhetőség, megközelítés

Nyitva tartás

Jegyárak

Kutyát bevinni a Lóczy-barlangba tilos!

Az Ön véleménye fontos számunkra, mert segítségével és ötleteivel hozzájárul ahhoz, hogy Látogatóközpontunk élményben a legjobbat jelentse vendégeinknek. A kérdőív kitöltése 5 percet vesz igénybe. 

Kérdőívünket itt töltheti ki.

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével támogatja munkánkat!

Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony-Balaton Geopark területén fekszik.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park facebook oldala | megtekintés


Videók


Galéria