Keszthelyi-hegység hírei

2018. április 10.

Keszthelyi-hegység Natura 2000 terület fenntartási terv készítésével kapcsolatos terepbejárások és fórumok

A fórumokon és terepjárásokon személyesen beszélheti meg javaslatait, észrevételeiket a fenntartási terv készítőivel. E találkozások jó alkalmat kínálnak a felmerülő kérdések megvitatására.
2018. március 21.

Jelentős beruházások a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balatoni Futár készített interjút Puskás Zoltán igazgatóval.
2017. október 25.

Őszi szünetben is vár mindenkit nemzeti parkunk

Számos látogatóhelyünk nyitva tart, és változatos programokkal, túrákkal is készülünk az őszi szünet idejére.
2017. augusztus 4.

Időutazás a Balaton mellékén

A Természet Búvár Magazin 2017/4. számában megjelent a 20 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról szóló cikkünk, "Időutazás a Balaton mellékén" címmel.
2017. május 2.

Szeszélyes április

Horváth Melitta, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa a szeszélyes áprilist kapta lencsevégre.
2017. április 26.

Idén is Nyitott Balaton

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – 2017 tavaszán is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2017. március 29.

Így épül a békaterelő

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közösségi munkával építettek fel 750 méteres szakaszon a Vidornya-láp nyugati oldalán egy kétéltű és hüllő terelő kerítést.
2017. március 23.

Rajzpályázat - A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jártam

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet 20. évfordulója alkalmából. Olyan rajzokat várunk, amelyeken legkedvesebb élményeitek elevenednek meg.
2017. január 13.

Elmarad a 2017. január 13-ra meghirdetett Holdfénytúra

Értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy betegség miatt elmarad a 2017. január 13. estére meghirdetett Holdfénytúra a Tátikára
2016. október 24.

Élménybeszámoló a Földünkért Világnapi túráról

A reggeli hideg és ködfátyol ellenére 10 órakor ragyogó napsütés várta a túrázni vágyókat Balatongyörökön, a Szépkilátónál.
2016. szeptember 16.

Földalatti kincseskamra: Csodabogyós-barlang

2016. szeptember 13. # gyereabalatonra | Deli Kitti, a száguldó riporter élménybeszámolója
2016. szeptember 7.

Őszi Nyitott Balaton programjaink

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – ősszel is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2016. július 12.

Fussunk neki a Kéknek!

Az Országos Kéktúra (OKT) 1160 kilométeres távját már sokan teljesítették, jellemzően egy normál gyalogtúra ütemében. A Kék Csapat 3 tagja most 1 hét alatt, egymást váltva, "nonstop üzemmódban" futja végig az OKT-t. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 3 munkatársa július 13-án 9,5 km-es szakaszon csatlakozik a futókhoz...
2016. május 3.

Turistajelzések felújítása a Keszthelyi-hegységben

Zalaszántó térségében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – Sinka Gábor természetvédelmi őr koordinálásával – turistajelzéseket újított fel, melynek egyik fontos eredménye, hogy az országos kék túra már a valóságban is elhalad a Kotsy-vízimalom bemutatóhelyünk mellett.
2016. március 25.

Kedvezményre jogosító kupon a Csodabogyós-barlang extrém túráira!

A kuponok kiadása 2016. március 25-től 2016. május 31-ig tart.
2016. március 1.

Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzetipark-igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
2016. március 1.

Új extrém barlangtúra a Csodabogyós-barlangban

Március 12-től nyílik az extrém 2. barlangi kalandtúra útvonala, amely a már régóta elérhető extrém túrához képest fokozottabb fizikai igénybevételt jelent, ugyanakkor megmutatja a Csodabogyós-barlang igazi arcát:
2016. február 3.

Csodabogyóval koronázott cseppkőkincsek

A Balaton partján, az Afrika Múzeumnál legelésző zebrák mögött, a karsztbokorerdőből fehéren világító mészkőszirtekkel megtámasztott Ederics-hegy keleti oldalában nyílik hazánk kilencedik leghosszabb barlangja, a fokozottan védett Csodabogyós-barlang.
2016. január 29.

Eddig 150 ezren voltak kíváncsiak a felújított Tapolcai-tavasbarlangra

travelo / MTI | 2016. január 26. | Csaknem 150 ezren látogattak el a tavaly év elején megnyílt Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba, a Hegyestű vulkánjára pedig 42 ezren voltak kíváncsiak. A Bakony–Balaton Geopark területén több helyszínt érintő fejlesztés fejeződött be 2015-ben.
2015. december 3.

Barlangi fotózás a Csodabogyós-barlangban

Előzmények: ​Az elmúlt évek során több alkalommal is jártam a barlangban, és igyekeztem a föld alatti világ minél több szépségét fényképeken is megörökíteni, hogy azoknak is megmutathassuk ezt a meseországot, akik nem tudnak vagy nem akarnak oda lemenni.