2018. április 2. szám

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


HÍV A TERMÉSZET, HÍV A BALATON-FELVIDÉK!
 


Pannonian Bird Experience 2018 - kiállítás, vásár
2018. április 20-22., Ausztria, Illmitz

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park idén is bemutatkozik az ausztriai Illmitzben, a Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park szervezésében megvalósuló rendezvényen, mely az utóbbi évek egyik legnépszerűbb madármegfigyelési közönségprogramjává vált. Kirándulások, előadások, workshopok, kiállítás és vásár várja az érdeklődőket. 


25 éves a Somló TK
2018. április 21., 9.30 óra​

Látogassa meg a 25 éves Somló Tájvédelmi Körzetet. A fokozottan védett hegytető a híres várrommal, a bazaltsziklákkal, az őserdő jellegű, alacsony növésű erdővel, valamint a kilátótoronnyal minden évszakban kellemes időtöltést kínál. Csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges. A program térítésmentes. 


Tájházak napja
2018. április 21., 10.00 - 16.00 óráig, Vörs

A Tájházak Napja alkalmából népi játékok, kézműves foglalkozás, népzene, táncház és kézműves termékek vására vár kicsiket és nagyokat a Tájház udvarán. A belépőjegy ezen a napon térítésmentes. 


NEMZETKÖZI FÖLD NAPJA a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

* Fenntarthatóság mindenKOR - 2018. április 21-22. - Részletek
A veszprémi diák- és családi naphoz mi is csatlakozunk természetismereti játékokkal és programajánlatokkal. 

* György napi geotúra a Szent György-hegyen - 2018. április 21., 10.00 óra - Részletek
A tűz és víz találkozásával kialakult, majd megszelídült tanúhegyünk egykori lávatavában sétálhatunk tavaszi geotúránkon. 

* Föld kincsei Geotúra: Úrkúti-Őskarszt és Kab-hegy - 2018. április 22., 10.00 óra - Részletek
Kincskereső geotúránkon az út során talált kincseket a szívünkben gyűjtjük: nem hozunk és nem viszünk el semmit, csak ennek a vidéknek a szeretetét. Jelentkezés szükséges. A túra térítéses.


12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban - szappan
2018. április 28., 10.00 - 16.00 óráig, Tihany

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park programja keretében a Levendula Ház Látogatóközpontban kézműves foglalkozás kerül megrendezésre, ahol levendulás fürdőgolyót készítünk. A látogatóközpontba szóló belépőjegy váltásával a program térítésmentes. 


Csillagászat Napja
2018. április 28., 21.00 - 23.00 óráig, Bakonybél

A Csillagászat Napja alkalmából tartsanak velünk éjszakai programunkon, ahol távcsövekkel figyeljük meg a tavaszi csillagképeket, az érdekesebb csillaghalmazokat, galaxisokat. Előzetes bejelentkezés szükséges! A program térítéses. 


Geotúrák a Jókai bablevesfőző versenyen
2018. április 28., 9.00 óra, Balatonarács

Nemzeti parkunkkal is találkozhat a Jókai bableves főző versenyen, ahol kézműveskedéssel és túrákkal várunk mindekit. A program térítésmentes.


Pannon Természeti Élménynapok
2018. április 28-29.

A Pannon Természeti Élménynapok keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park alábbi programjait ajánljuk figyelmükbe:
* Tavaszi ártéri sétára invitáljuk Önöket a Mura-menti Tájvédelmi Körzetben. Jelentkezés szükséges. A túra térítésmentes. Részletek
* Kis-Balatoni, tavaszi madárlesünk alkalmával megfigyelhetik az érdeklődők a tavaszi madárvonulást. Jelentkezés szükséges. A program térítésmentes. Részletek


Nyitott Balaton – Geotúra a vulkánok és tüzes borok félszigetén
2018. április 29., 10.00 óra, Tihany

Jöjjön velünk egy testet-lelket felfrissítő „időutazásra"! Geotúránkon Tihany keleti és középső területeit fedezheti fel. Ciprián-forrás, Barátlakások, vulkáni rétegek, Kis-erdő-tető, Szélmarta-sziklák... A túra térítéses. Jelentkezés szükséges.

AJÁNLÓ

Az év gyógynövénye 2018-ban a levendula
A valódi levendula több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény. Már az ókorban is használták gyógyászati célból sebek fertőtlenítésére. Napjainkban elsősorban nyugtató, szorongásoldó hatása miatt alkalmazzák a gyógyászatban. 
"Levendula - az élet illata" című ismeretterjesztő filmünk a levendula világába kalauzolja el a vendégeket a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban. 


XIX. Káli túra
A Kőtenger Egyesület 2018. április 29-én újra megrendezi Magyarország legnépszerűbb teljesítménytúráját. A program minden korosztálynak élvezhető. Nem csak egy egyszerű túra meghatározott távolságokkal, ez annál sokkal több. Rengeteg megállóhely, ahol a pecsét gyűjtésen kívül magyar gazdaságok finomabbnál finomabb termékeit kóstolhatják meg a résztvevők. 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás