2018. április 1. szám

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Készüljön velünk húsvétra és töltse nálunk tartalmasan a tavaszi szünetet családjával!
HÚSVÉTI, ÜNNEPVÁRÓ programjaink és látogatóhelyeink ünnepi nyitva tartással várnak mindekit! 


Ünnepváró játszóház a Levendula Házban
2018. március 31., 10.00 - 16.00 óráig, Tihany

Húsvétváró foglalkozásunkon a látogatók tojáskoszorút és pom-pom nyulakat készíthetnek. Belépőjegy váltásával a program térítésmentes. 


Húsvéti geo-zarándok túra Bakonybélből
2018. március 31., 10.00 óra, Bakonybél

Tavaszi túránkat a bakonybéli Szent-kútnál kezdjük, majd a Bakony egyik legszebb mészkőszurdokát hódítjuk meg. A túra térítéses. 


Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban
2018. március 31. - április 2., 10.00 - 16.00 óráig, Kápolnapuszta 

Kézműves játszóház, tojásvadászat, lovaskocsizás vár kicsiket és nagyokat a Bivalyrezervátumban. Belépőjegy váltásával a foglalkozás térítésmentes. 


Húsvét a Salföldi Majorban
2018. március 30. - április 2., 9.00 - 17.00 óráig, Salföld

Kapcsolódjon ki majorunkban családjával! Tojásfestéssel, állatsimogatóval, családi vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal várunk mindenkit. Belépőjegy váltásával a programok térítésmentesek. 


Tematikus programok a tavaszi szünetben a Pannon Csillagdában
2018. március 30. - április 2., 10.00 - 18.00 óráig, Bakonybél

Ismerje meg velünk a naprendszert! "Száz Holdas Bakony", "Marslakó leszek" és "Galileitől a szupernovákig" című különleges tárlatvezetésekkel vár mindenkit a Pannon Csillagda a hosszú hétvégén. Belépőjegy váltásával a program térítésmentes. 


Tavaszi Madármegfigyelő Nap
2018. április 7., 10.00 - 13.00 óráig, Siófok, Töreki-tavak

Szeretné megismerni a Töreki-tavak madárvilágát? Jöjjön el és figyelje meg természetvédelmi őrünk segítségével a tavon tartózkodó madarakat. A program térítésmentes. 


Ásványbörze és Geológiai Napok
2018. április 7-8., Budapest, Lurdy Ház

Játszóházzal, kézműves foglalkozással, geototóval és geotúra-ajánlatokkal vár mindenkit az ásványbörzén a Bakony–Balaton UNESCO Geopark standja. Az érdeklődők megismerhetik a geopark ősmaradványainak, kőzeteinek és ásványainak évmilliós történetét. 


Hárskúti geotúra
2018. április 15., 10.00 óra, Hárskút

Fedezze fel velünk Hárskút kincseit! Bekukkantunk a Kőszorosi-eresz résbarlangjába, bemászunk egy fa gyökerei között rejtőző Gyenespusztai Zsivány-barlangba, valamint megelevenedik előttünk a bakonyi rengeteg betyár- és tanyavilága. Előzetes bejelentkezés szükséges. A túra térítéses. 


Szülinapi zsúr a Levendula Házban
2018. április 30-ig

Ha különleges helyszínen szeretné tartani gyermeke szülinapi zsúrját, akkor Tihanyban a Levendula Ház tökéletes hely erre. Fantasztikus kézműves foglalkozás és interaktív kiállítás is várja a gyerekeket. Jelentkezés szükséges. 


Természetismereti foglalkozás a Levendula Házban
2018. április 30-ig

Várjuk az iskolás csoportokat, akik egy élvezetes környezetismereti program keretében megismerkedhetnek a vízpart lakóival, az erdei állatokkal vagy sétálhatnak a festői szépségű Belső-tó partján. Jelentkezés szükséges. 


FELHÍVÁS!
Ha szívesen részt venne értékteremtő programokban, valamint szeretne betekintést nyerni a természetvédelem világába (18-24 év között), akkor vegyen részt egy játékos megmérettetésen a természetvédelmi őrök oldalán. Az első helyezett egy hat napos külföldi tanulmányúton is részt vehet. 

HÍREK

Ezüstérmes lett nemzeti parkunk csapata 
Az elmúlt évekhez hasonlóan nemzeti parkunk is indult 4 fős női csapatával a 11. Spuri Balaton Szupermaraton futóversenyen. Nagy büszkeségünkre idén is az előkelő 2. helyet érték el a lányok. 4 nap alatt 196 km-t és 12 szakaszt teljesítettek. Ezúton is gratulálunk nekik! 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás