2018. március - "Barlangok Hónapja"

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


Tavasz, természet, nemzeti park 
Van már programja a márciusi hétvégékre? Március 15-től az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelőket. 

 

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a 2018. március 4-i, a "Tavasznyitó geotúra virágtól forrásig" ELMARAD. Megértésüket köszönjük! 
 


"BARLANGOLJUNK! - MÁRCIUS A BARLANGOK HÓNAPJA" 
A Magyar Nemzeti Parkok az idén márciusra is meghirdették a "barlangolás hónapját".
Szeretné megismerni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park föld alatti csodavilágát? Az alábbi barlangjaink különleges programokkal, számos kedvezménnyel várják a látogatókat a hónap során. 

* Nappali és éjszakai barlangtúra a Csodabogyós-barlangban kedvezményesen - 2018. március 17. részletek
Erdőkerülő-barlangjáró geotúra a Szentgáli-tiszafás TT-ben és kedvezményes alap barlangi kalandtúra a Szentgáli-kőlikban - 2018. március 17. részletek
* Kedvezményes látogatás felnőtteknek és "Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak a Lóczy-barlangban - 2018. március 19. - 2018. március 29., 10.00 - 18.00 részletek 


Utazás kiállítás 2018
2018. március 1-4., 10.00 - 18.00 óráig, Budapest, Hungexpo

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság idén is részt vesz az utazás kiállításon. Fantasztikus szabadidős tevékenységeket szeretnénk ajánlani mindazoknak, akik az "A" pavilon 208-as standjához látogatnak. Az érdeklődők kedvezményre jogosító prospektust kapnak. Találkozzunk a turisztikai vásáron! 


Szentgáli tűzköves geotúra az ősember nyomában
2018. március 11., 10.00 óra, Szentgál

Túránkon a híres szentgáli tűzkő nyomába eredünk. Többek között bekukkantunk a Tűzköves-hegy bányaudvaraiba, belepillantunk egy fúrólyukba és még tengeri liliomokat rejtő mészkőrétegeket is látunk. A túra térítéses.


12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban - Téma: Medvehagyma
2018. március 17., 10.00 - 15.00 óráig, Tihany

A tihanyi Levendula Házban kóstoláson, valamint kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők. A belépőjegy megváltásával a program térítésmentes.


VÍZ VILÁGNAPI PROGRAMOK

* Vízkeresők túrája a Fekete-hegyen- 2018. március 25., 10.00 óra, Szentbékkálla - részletek
Kis-Balatonon - 2018. március 17., 10.00 óra, Fenékpuszta - részletek
Kakukkvirág- és hódleső túra - 2018. március 24., 10.00 óra, Iklódbördőce - részletek

A Kis-Balatonon vízvizsgálatra invitáljuk az érdeklődőket, ahol testközelből barátkozhatnak vízi rovarokkal, puhatestűekkel és halakkal. A kerka-menti túra során a hódok nyomába eredhetünk, ahol a kirándulók megfigyelhetik a kisállatok tevékenységének nyomait. 


Halak napja
2018. március 20., 10.00 - 16.00 óra, Tihany

Március 20. a Halak napja. A kezdeményezés célja a halak népszerűsítése. Ez alkalomból a Levendula Ház Látogatóközpontban az érdeklődők természetismereti foglalkozáson vehetnek részt és levendulával töltött halat varrhatnak. A program térítésmentes. 


Kockásliliom fotóstúra
2018. március 23., 16.00 óra, Zalaszentgrót

Kapott már lencse végre kockásliliomot? A naplemente fénye jó lehetőséget biztosít a Zala-rét élővilágának fényképezéséhez, kiemelt figyelmet fordítva a gyönyörű kockásliliomra. A program térítésmentes. 


Vulkánoktól a lápokig
2018. március 24., 9.00 óra, Zalaszántó

Tartson velünk a Kovácsi-hegyet körbejáró túránkon, ahol megismerkedhet a hegy kialakulásával egy felhagyott kőbányában, meglátogathatja a Bazaltutca rejtélyes barlangjait, bemászhat a "Nagy nyárfába", valamint körbesétálhatja a Békesztúpát. A túra térítésmentes. 


Víz Világnapja a Fekete-hegyen: vízkeresők geotúrája forrásról forrásra
2018. március 25., 10.00 óra, Szentbékkálla

Ezen az ünnepi geotúrán tanúi lehetünk millió éve kialudt vulkánunk tavaszi ébredésének!
Megidézzük az egykori vulkán hangos, forró és tüzes világát és bejárjuk mai hűvös, életet adó, csöndes vizeinek sokaságát.
Vízkereső geotúránk élmény szinten vezeti el a kisgyermeket és a felnőttet, hogy becsülje és óvja legdrágább, életet adó egyetemes kincsünket: a vizet. A túra térítéses.


Élvezetes földrajzóra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban
2018. március 16-ig, Tapolca

Vegyen részt óvodás vagy iskolás csoportjával egy ingyenes földrajzórán a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban! A belépőjegy megváltásával az akció ideje alatt térítésmentes, interaktív földrajzórát tartunk. Előre bejelentkezés szükséges.

HÚSVÉTI ELŐZETES
Töltődjön fel családjával a tavaszi szünetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban! 
Színes programokkal várunk mindenkit. 

* Ünnepváró játszóház a Levendula Házban - 2018. március 31. - Húsvétváró foglalkozásunkon a látogatók tojáskoszorút és pom-pom nyulakat készíthetnek. részletek
* Húsvéti geo-zarándok túra Bakonybélből - 2018. március 31. - Tartsanak velünk a Bakony egyik legszebb erdei kálváriájára. részletek
* Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban - 2018. március 31. - április 2. - Kézműves játszóház, tojásvadászat, lovaskocsizás vár kicsiket és nagyokat. részletek

HÍREK


Interreg Dunai Geo Túra Projekt
A Bakony–Balaton UNESCO Geoparkot alapító és fenntartó Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai is jelen voltak az Interreg Dunai GeoTúra Projekt romániai munkaértekezletén. A nyolc országból érkezett résztvevőknek egy rövid program keretében lehetőségük volt bepillantaniuk a vendéglátó Hátszeg-vidéki Dinoszauruszok UNESCO Geopark gazdag földtudományi örökségébe, az ott folyó tevékenységekbe is.

 

2018-ban látványos, és minden eddiginél jelentősebb fejlesztési lehetőségek nyíltak meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága előtt. 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás