2016. szeptember

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


Geotúra-vezetői tanfolyam, Déli-Bakony
Veszprém és térsége – jelentkezési határidő 2016. szeptember 5.

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark programunk részeként a hazánkban máig egyedülálló geotúra-vezető képzést idén Veszprém térségében szervezzük meg a Bakonyalja Barátai Egyesülettel együttműködve. A környék élettelen természeti értékeit elméleti és terepi alkalmakon ismerhetik meg a résztvevők. A három (nem egymást követő) hétvégét érintő, 60 órás tanfolyam során a növény- és állatvilág legfontosabb értékeivel, a gazdag kultúrtörténeti örökséggel, a terepi vezetés fortélyaival is megismerkedhetnek a hallgatók. Az eddigi jelentkezések magas száma alapján érdemes még a határidő előtt jelentkezni!


Geotúra a Vulkán Tanösvényen
2016. szeptember 4., 10:00, Felső-Dörgicse

Túrázzon és játszon velünk! 6 km-es geotúránkon Dörgicséről a Halom-hegyre juthatunk fel. A túrát egy közös, terepi társasjátékkal zárjuk a Kossuth-kilátónál, egy Balaton formájú játéktéren. Jelentkezés előző nap 16:00 óráig! A program térítéses!


Látók és nem látók kézfogó geotúrája a Cuha-völgyben
2016. szeptember 11., 8:00, Cuha-völgy

Tartson velünk rendhagyó, két szakaszos geotúránkon! Első szakasza a látássérültekkel közös, melyet Porva és Vinye között teszünk meg. A második szakaszon a látókkal folytatjuk a túrát Vinyétől Fenyőfőig. Jelentkezés előző nap 16:00 óráig! A program térítésmentes!


Az ősz gyógyító növényei – a 65 éve védett Uzsai csarabos erdő TT területén
2016. szeptember 17., Uzsai csarabos erdő

Áfonya, homokkő sziklák és csarab!  Ezek mindenképpen megfigyelhetőek lesznek túránk során az Uzsai csarabos erdőben. Jelentkezés előző nap 16:00 óráig! A program térítésmentes!


Romantikus Reformkor 2016.
2016. szeptember 17-18., Balatonfüred

A rendezvényen igazi történelmi kalandban lehet részünk! A népművészeti és iparművészeti vásáron a Balaton-felvidéki Nemzeti Park idén 5. alkalommal vesz részt. Szombaton és vasárnap kézműves foglalkozásra és játszóházba várjuk a kicsiket és nagyokat! A kézműves foglalkozás ingyenes! 


Autómentes nap – Erdei bóklászás a Körtvélyesi erdőben és a Remetekertben
2016. szeptember 24., 9:20, Zalacsány

Autó helyett gyalogszerrel Észak-Zalában! A Körtvélyesi átalakító erdővel való ismerkedés után a Remetekert Natura 2000 területen kirándulunk, és Nagykapornakra érkezünk meg. Sétánk során a természetbarát erdőgazdálkodás példáit tekinthetjük meg. A program térítésmentes!


Turizmus Világnapja a Levendula Házban
2016. szeptember 24., 10:00 - 17:00, Tihany

Látogasson el hozzánk a Turizmus Világnapján! A felnőtt látogatók ajándékban részesülnek, valamint a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Az interaktív kiállítás belépőjeggyel látogatható! A foglalkozás térítésmentes! 


Szent György-hegy - Haláp „duplavulkános” bazalttúra szüreti felvonulással
2016. szeptember 24., 11:30

Geotúránkon élvezetes formában fedezheti fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő, szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit. A résztvevők a túra után bekapcsolódhatnak a zalahalápi szüreti felvonulásba is! A túra térítéses!


A Csodabogyós- barlang felfedezésének évfordulója
2016. szeptember 29., Balatonederics

Ünnepelje velünk a Csodabogyós-barlang 26. születésnapját! Ennek alkalmából egy születésnapi alap túrán vehetnek részt a kalandvágyó jelentkezők. Előzetes bejelentkezés szükséges! A program kedvezményes részvételi díjjal látogatható! 


Kutatók éjszakája a Pannon Csillagdában
2016. szeptember 30., 21:00, Bakonybél

Nem csak nyáron csillagos az ég! Őszi csillagászati élmény várja a bakonybéli Pannon Csillagdában! Időjárástól függetlenül csillagokat fogunk lesni csillagászokkal! Jelentkezés szükséges! A program térítéses!


A természet kincsei a Tihanyi-félszigeten
2016. szeptember 30., 9:00, Tihany

Várjuk pedagógusok jelentkezését a Tihanyi Levendula Erdei Iskola témanapjára! Számos érdekes programmal készülünk: bemutatjuk az iskolát, programját és a Levendula Ház Látogatóközpontot, találkozás Takács Ferenc gyógynövényszakértővel, valamint levendulás kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket. A programra max. 50 fő regisztrációját tudjuk fogadni! Regisztráció vége: 2016. szeptember 28.! A program térítésmentes! 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás