2015. novemberi programok, ÉRDEKEL: ➞

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


Jelenleg is nyitva tartó látogatóhelyeink
Csokorba szedtük az ősszel is nyitva tartó bemutatóhelyeinket. Ünnepnapon, november 1-én is várjuk vendégeinket!
Minden nap:
Tapolcai-tavasbarlang február 28-ig: 9:00-16:30 (egész éves nyitva tartás)
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum november 1 - március 31-ig:  9:00-16:00 (egész éves nyitva tartás)
Salföld Major november 17-ig: 9:00-17:00 (bejelentkezéssel egész évben)
Hétvégén:
Pannon Csillagda november 1 - március 31-ig: péntek, szombat, vasárnap 10:00-17:00 (egész éves nyitva tartás)
Erdők Háza november 1 - február 28-ig: péntek, szombat, vasárnap: 9:00-17:00
Levendula Ház Látogatóközpontunk is egész évben nyitva tart. (Kivétel: november 1. szünnap)
Mielőtt elindul tájékozódjon a nyitva tartás részleteiről honlapunkon a részletek gombra kattintva!

Bejelentkezéssel látogatható:
Csodabogyós-barlangVörsi TájházVárpalotai Homokbánya

Tanösvényeink nyitva tartás nélkül non-stop várják a lelkes természetbúvárokat!
Túrajavaslatok egyéni túrázóknak!


Lovaskocsizás az őszi szünetben

Kápolnapuszta, 2015. november 1-ig

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban ingyenes lovaskocsizással várják a gyermekeket. Használják ki az ősz utolsó szép napjait és látogassanak el hozzánk! Feltételek: belépőjegy megváltása a bivalyrezervátumba gyermek és felnőtt részére is. A gyermekek mellé szülői, illetve felnőtt felügyelet, kíséret szükséges. A felnőtt részére lovaskocsizás díja: 1000,- Ft/fő. Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum belépőjegy-árai 

www.facebook.com/bivalyrezervatum


Hévízi múltidéző túra
Hévíz, 2015. november 4., 14:30

A Hévízi-tavat már a rómaiak is ismerték. A túra a feltárt római villa mellől indul és vezet át a Hévíz-Cserszegtomaji lápon. Tudták, hogy a geológiai múltban a hévíz nem a mai helyén tört a felszínre? A részleteket megtudhatjuk a túra során.  A részvétel ingyenes.



Földtudományos Forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban

Budapest, 2015. november 7-8. 10:00-18:00

A rendezvényen a földtudományi kutatással foglalkozó intézmények mellett bemutatkozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark is. A látogatók megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, vizeink gyógyító erejével, „világító ásványokkal”, vagy éppen a hazai dinoszaurusz-kutatás eredményeivel. Öko- és geoturisztikai ajánlatokkal és foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket.



Bagoly éve a Levendula Házban - novemberi szöszmötölés
Tihany, 2015. november 14., 10:00-16:00

Szeretettel várunk mindenkit Tihanyba a Garda Fesztivál napján, a Levendula Ház Látogatóközpontba is. A nap folyamán a látogatók baglyos ajtódíszt készíthetnek. Az év során meghirdetésre kerülő kézműves foglakozásokat a védett éjszakai ragadozó madarak, a baglyok ihlették. Következő, ünnepváró játszóházunk december 5-én lesz! A foglalkozás a belépőjegy megváltásával ingyenes.

www.facebook.com/LevendulaHaz


Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda fesztivál keretében

Tihany, 2015. november 14., 10:00

A testet-lelket felpezsdítő túra a félsziget legszebb részeire, a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások közé vezet. A túra utolsó állomása a Levendula Ház Látogatóközpont.



Ürge gála
Budapest, 2015. november 14. - 2015. november 15.

A Magyar Természettudományi Múzeumban kerül megrendezésre az "Ürge gála", amelyen az Ürgefüttyök versíró pályázat keretében gyerekek által megalkotott, legjobbnak tartott ürgeversek kerülnek színpadra Für Anikó, Rutkai Bori, Galkó Balázs, Kálloy Molnár Péter, Róka Szabolcs és Navratil Andrea tolmácsolásában. A legszebb vers illusztrációkból készült festmények novembertől országos vándorkiállításra indulnak. A gálán a nemzeti park természetismereti játszóházzal vesz részt.



Hozz ki többet kevesebből!

Kehidakustány, 2015. november 26., 10:00 - 15:30

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül hulladékgyűjtő túrát szervezünk Kehidakustányban. Szemeteszsákot és kesztyűt biztosítunk a résztvevőknek. Európai Hulladékcsökkentési Hétről további információ itt.



Holdfénytúra a Rezi várhoz
Rezi, 2015. november 27., 20:00

A 2014-ben átadott Rezi Vár Tanösvényen, a telehold fényénél, vadregényes erdőn keresztül jutunk el a Rezi várhozA kirándulás csapatversenyként kerül megrendezésre. A túrázókat 10-20 fős csapatokban 5 perces késleltetéssel, menetlevéllel fogjuk indítani. Az út során több állomáson vidám, ügyességi és szellemi feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek. A várnál meleg tea és tábortűz várja a versenyzőket, ahol mindenki megsütheti a magával hozott vacsorának valót.


Barlangi Mikulás program óvodai és iskolai csoportoknak a Lóczy-barlangban

Balatonfüred, Lóczy-barlang, 2015. november 30. - 2015. december 4.

A barlangban lámpások világítanak..., melyek fényénél Szent Miklós püspök, az első Mikulás életének legérdekesebb fejezeteiből életképeket rendeznek be. A barlang környéki erdőben kis papírmanókat kereshetnek a gyerekek, akinek sikerül megtalálni egyet, ajándékot kap.



A Természet ízei a Levendula Házban
Tihany, 2016. januárig

A Levendula Házban 2015. október 10-én került átadásra a pécsi Janus Pannonius Múzeum "Természet ízei" vándorkiállítása. A tárlat ízelítőt ad hazai erdeinkben, rétjeinken fellelhető ehető és vadon termő növényekből, gombákból. A látogatók megismerhetik azok egykori felhasználási módjait, ahogy még nagyanyáink készítették. A "Természet ízei" időszakos kiállítás 2016. januárig tekinthető meg. A látogatóközpont belépőjegye tartalmazza az időszakos kiállítás megtekintését is.

Kövess minket facebook oldalainkon is! Balaton-felvidéki Nemzeti Park

További aktualitások
Bakony–Balaton Geopark programjai  

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt    
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt   
Eseménynaptárunk: itt

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás