2015. októberi programok - okt. 23-tól, ÉRDEKEL: ➞

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Itt van az ősz, itt van újra... Vegyünk példát a természetről, és ha tehetjük, vegyünk vissza a tempóból! Túrázzunk, töltsünk több időt a szabadban! A hosszú hétvégén és az őszi szünetben is nyitva tart legtöbb látogatóhelyünk. Kollégáink bemutatóhelyeinken a szünetben, ünnepnapokon is várják a látogatókat gyermekeknek, családoknak szóló programokkal.

Éghajlatvédelmi Világnapi túra
Balatongyörök, 2015. október 24., 10:00

A Szépkilátótól a Bélap-völgyön keresztül, az Apró-hegyeket és a Bise-kő ormát megkerülve, színes cserszömörcék között jut el a csoport az "üveghegyen is túlra": a Bél Mátyás kilátóhoz. A kilátóból a közeli erdők őszi színpompája csodálatos látványt nyújt. A túra ingyenes.Nemzeti Parkok ízei - Íz és illat

Tihany, 2015. október 24., 10:00-16:00

Kóstolja meg a nemzeti parki védjeggyel ellátott termékeket! Ez alkalomból 5 védjegyes termékből összeállított ízelítő csomagot vásárolhat. 
A KOGART TIHANY Galériával közös feladatlapot készítettünk, amely kiállításaink hasonló pontjaira világít rá. Ennek jegyében kézműveskedésre várjuk az érdeklődőket, ahol balatoni kövekből, szalvétatechnikával levélnehezéket, és levendulával töltött, hal formájú zsákot készítünk a Levendula Házban. Sok más érdekességgel és ajándék levendula maggal várunk mindenkit!
A pécsi Janus Pannonius Múzeum "Természet ízei" időszakos kiállítása év végéig tekinthető meg a Levendula Ház Látogatóközpontban! 

www.facebook.com/LevendulaHaz


Kézműves játszóházak és ingyen kocsikázás a Bivalyrezervátumban

Kápolnapuszta, 2015. október 24-én és 2015. október 27-29. , 10:00-15:00

Az őszi természet ajándékaival várjuk az alkotni vágyókat: termésekből, színes falevelekből, valamint papírból készíthetünk csodaszép képeket és játékokat a meghirdetett napokon. Az őszi szünet minden napján: október 23-tól, november 1-ig ingyenes kocsikázással várjuk a gyermekeket!    

 www.facebook.com/bivalyrezervatum


Vidékjáró -  A bagoly éve a Levendula Házban

Tihany, 2015. október 30. 10:00-16:00

Látogasson el hozzánk az óvodapedagógusok napján! Nem csak pedagógusoknak!
Kóstolja meg a nemzeti parki védjeggyel ellátott terméket! A foglalkoztató teremben baglyos pompont készítünk, a kert élményösvényén pedig természetismereti szakvezetést tartunk. Ha magával hozza kedvenc bögréjét, a belépőjegy megváltásával vendégünk egy csésze levendulás, mézes teára

www.facebook.com/LevendulaHaz


Őszi keringő túra a Hegyestűn
Monoszló, 2015. október 31., 10:00

Felkérjük egy keringőre! Túrázzon velünk! Helyi természetvédelmi őr kollégánk izgalmas vezetést tart egy kialudt vulkán kráterében, azaz a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyünkön, valamint a környező színes erdőt és annak élővilágát is bemutatja.
 

A Pécselyi-medence és Zádorvár őszi színei
Barnag, 2015. október 31., 10:00

Ugyanezen a napon egy autómentes geotúrát is ajánlunk a kirándulni vágyóknak. Bakancsot fel!

„50 éves a barlangkutatás Balatonedericsen” kiállítás
Balatonederics, 2015. október 31-ig

Még megtekinthető az edericsi Tájházban a Csodabogyós-barlang 25. születésnapja alkalmából megnyitott időszakos kiállítás
- Régi újságcikkek, fotók, térképek
- Ó -és új barlangász felszerelések: csizmák, overallok, kobakok, világító eszközök
- Kötelek, mászó gépek, ereszkedő gépek és bontószerszámok
Nyitva tartás: kedden, csütörtökön, szombaton 10:00 – 12:00 és 14:00 – 18:00 között. 

www.facebook.com/Csodabogyos


Természetfotó kiállítás a Bodorkában
Balatonfüred, 2015. december 31-ig

Egyenesen a balatonfüredi Bodorka Látogatóközpontba utazott a Veszprém Megyei Könyvtárból a "Varázslatos Magyarország" elnevezésű vándor-fotókiállításunk. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban készült díjnyertes felvételek elénk tárják a táj sokszínűségét és lakóinak izgalmas mindennapjait is. A fotókiállítás a belépőjegy megváltásával tekinthető meg december végéig!

Kövess minket facebook oldalainkon is! Balaton-felvidéki Nemzeti Park

További aktualitások
Bakony–Balaton Geopark programjai  

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt    
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt   
Október végi és november eleji programokitt

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás