2015. szeptemberi programok, ÉRDEKEL: ➞

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Autómentes nap
Erdei bóklászás a Körtvélyesi erdőben és a Remetekertben
Zalacsány, 2015. szeptember 20., 9:20

Szeretettel várjuk a túrázni vágyókat Észak-Zalába. A Körtvélyesi erdővel való ismerkedés után a Remetekert Natura 2000 területen kirándulunk, majd Misefára érkezünk meg. Sétánk során találkozhatunk ciklámenekkel, és a természetbarát erdőgazdálkodás példáit ismerhetjük meg. A túra ingyenes.


Romantikus Reformkor Balatonfüreden
Balatonfüred, 2015. szeptember 19-20.

A rendezvényen igazi történelmi kalandban lehet részünk. A népművészeti és iparművészeti vásáron a Balaton-felvidéki Nemzeti Park immár 4. alkalommal vesz részt a Levendula Ház Látogatóközpont termékeivel. A Tourinform irodában szombaton és vasárnap kézműves foglalkozásra és játszóházba várjuk a kicsiket és nagyokat! Ez az a program, amiről nem szabad lemaradni. A rendezvény teljes programja itt olvasható. A kézműves foglalkozás ingyenes.


A Kulturális Örökség Napja Vörsön
Vörs, 2015. szeptember 19 - 20., 10:00-16:00

A "Kulturális Örökség Nap" alkalmából szombaton és vasárnap 10:00-16:00 óráig hagyományőrző kézműves foglalkozást tartunk a Vörsi Tájházban. Szeptember 19-én, szombaton ingyenes belépést biztosítunk a bemutatóhelyre. A gyerekek számára a programot rossz idő esetén is megtartjuk. A kézműves foglalkozáson való részvétel is ingyenes.


Nemzeti parki részvétel az OMÉK-on
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár
Budapest, 2015. szeptember 23 - 27.
Idén ismét Budapesten, a Hungexpon gyűlik össze az agrárium színe-java, az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléjén, az OMÉK-on. Nemzeti Parki Termékek, kóstoltatás, vásárlási lehetőség, szemléletformáló animáció, természetismereti játékok várnak. Megtalálnak minket a Földművelésügyi Minisztérium standján az A épületben, illetve keressék játszóházunkat a Balaton régió standján! 


Kutatók éjszakája a Pannon Csillagdában
Bakonybél, 2015. szeptember 26., 21:00

A Kutatók éjszakája egy időjárástól független esti program a Pannon Csillagdában, ahol egy közös őszi csillagászati élményre van lehetőség. Derült időben főleg a szabad ég alatt zajlanak az események. Sötétedéskor még megfigyelhetőek a nyári csillagképek, de már a téli csillagképekbe is belekóstolhatunk éjszakánként. A csillagászok lézertollal mutatják meg az aktuális csillagképeket, a kupolában pedig távcsövekkel vehetjük szemügyre az érdekesebb csillaghalmazokat, galaxisokat. Csillaglesre fel!

Különleges őszi nyugdíjas akció a Pannon Csillagdában!

Őrségi Tökfesztivál
Őrség, 2015. szeptember 26.

Idén 12. alkalommal rendezik meg az Őrségi Tökfesztivált! Tökkirály választás, kulturális programok, kézműves kirakodó és játszóházak. A fesztiválon szeptember 26-án a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Levendula Ház Látogatóközpont és termékei is bemutatkoznak. Az érdeklődők sütőtök témájú ajtódíszt készíthetnek velünk. 

25 éve fedezték fel a Csodabogyós-barlangot
Balatonederics, 2015. szeptember 26 - 29.

50 éve kezdődött a barlangkutatás Balatonedericsen és 25 éve fedezték fel a Csodabogyós-barlangot! Ennek tiszteletére rendezzük meg szeptember 26-tól 29-ig a Magyar Barlangkutatók Találkozóját: nyitott előadások, "50 éves a barlangkutatás Edericsen" kiállításkedvezményes kalandtúrák...Mindenkit szeretettel várunk!
Turizmus Világnapja a Levendula Házban
Tihany, 2015. szeptember 26 - 27. 10:00-17:00

A Turizmus Világnapja alkalmából felnőtt látogatóinkat szeptember 26-án és 27-én megajándékozzuk egy zacskó tihanyi levendula maggal. Szeptember 26-án a foglalkoztató teremben ingyenes kézműves foglakozást tartunk. Ez alkalommal baglyos kulcstartót készíthetnek velünk az érdeklődők. Szombaton Köszikávé akció is lesz. Érdemes lesz ellátogatni hozzánk!

Ingyenes pedagógus nyílt nap lesz Tihanyban és a Levendula Házban! 

Kézműves foglalkozás a Bivalyrezervátumban
Kápolnapuszta, 2015. szeptember 26., 10:00-16:00

Nem csak a Levendula Házban lesz Turizmus Világnapi meglepetés! A jeles nap alkalmából kézműves foglalkozással kedveskedünk vendégeinknek a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban is. A kézműves foglalkozáson való részvétel ingyenes.


Természetfotó kiállítás Veszprémben
Veszprém, 2015. szeptember 30-ig

A Varázslatos Magyarország fotópályázat felhívásra beérkezett, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ellesett pillanatait megörökítő fotókból nyílt kiállítás Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszinti aulájában. A díjnyertes felvételek elénk tárják nemcsak a táj sokszínűségét, de annak lakóinak izgalmas mindennapjait is. A tárlat szeptember végéig tekinthető meg díjmentesen!


További aktualitások
Bakony–Balaton Geopark programjai  

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványát sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt    
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás és lemondás: itt   
Szeptemberi eseménynaptárunk: itt
 

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás