Tour de Pannon 2017 – Fiatalos barangolás a Balaton körül

Nagy érdeklődés mellett, sikerrel lezajlott 2017. november 24-én a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszék által középiskolás csoportok részére kiírt turizmusverseny. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság előadással, szakmai zsűriben való részvételével, kiadványokkal és kedvezményes belépőjegyek felajánlásával járult hozzá a rendezvényhez.

A délelőtt folyamán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tevékenységéről, szerepéről hallottak előadást a versenyzők, majd az előadással kapcsolatos játékban vettek részt a csapatok. A versenyfeladat baráti kirándulás megtervezése és a terv nagyközönség előtti prezentálása volt, melyre délután került sor.

Összesen 22 csapat mérte össze tudását, tehetségét. A nagy létszámra tekintettel két előadóteremben elosztva versenyeztek a csapatok és így két-két első, második és harmadik helyezett került kihirdetésre.

Örömmel állapította meg a zsűri, hogy "nehéz helyzetben" volt a pontozás során, a kihívásnak jól megfeleltek a fiatalok, akik felkészülten és jobbnál jobb ötletekkel érkeztek. Sok izgalmas kirándulás-terv született a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természeti értékeinek megismerésére változatos útvonalakkal, programokkal. E fiatal generáció számára a természetjárás és az előzetes tájékozódás során is kiemelt szerepet kap – szinte elengedhetetlen kellék – az okostelefon és a közösségi média, melyeket hasznosan és magabiztosan alkalmaznak. Bízunk benne, hogy a verseny keretében kidolgozott tervek hamarosan meg is valósulnak.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek!

További információ a Pannon Egyetem honlapján olvasható
a versenykiírásról itt
beszámoló a versenyről itt

Balaton-felvidéki Nemzati Park Igazgatóság, 2017.11.27.

Galéria