Szlovéniában, a Radgonai vásáron nemzeti parkunk

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett 2016. augusztus 20. és 25. között a szlovén AGRA 2016. kiállításon, melynek idén Magyarország volt a díszvendége.

Az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár Gornja Radgonában a régió legnagyobb és legjelentősebb szakkiállítása és vására, amelyre Szlovénia, valamint a szomszédos Ausztria, Horvátország, Magyarország mellett távolabbi országokból is érkeznek kiállítók és látogatók.

A Földművelésügyi Minisztérium standján a magyar nemzeti parkok, az állami erdészeti társaságok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház mutatkoztak be.

Magyarország természeti kincsekben páratlanul gazdag, amelyek megőrzésében kiemelt szerepet játszanak a nemzeti park igazgatóságok. A vásáron a természetvédelem szakterületét a tízből négy igazgatóság képviselte, a résztvevők körét a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotta. A standjainkhoz ellátogatók átfogó képek kaphattak Magyarország természeti értékeiről, az egyes igazgatóságok munkájáról, megismerhették széleskörű ökoturisztikai kínálatunkat. 

Az érdeklődők ízelítőt kaptak a méltán híres Nemzeti Parki Termékekből is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a csopaki Tamás Pince nemzeti parki védjegyes levendula szörpjét kóstoltatta a vásáron, Theodora ásványvízzel.

Augusztus 23-án, kedden a Magyar Nap során a magyar és szlovén természetvédelem szakemberei kerekasztal beszélgetés keretében bemutatkozhattak egymásnak, kicserélhették szakmai tapasztalataikat.

(Forrás: FM Sajtóiroda, kormany.hu)

További információ a Nemzeti Parki Termék Védjegyről itt

Galéria