Pumival és mudival sincs lehetetlen (Konkollyal és Vargányával a Hard Dog Race-en)

Szombaton a piliscsévi motocross pályán került megrendezésre a Hard Dog Race Base, kutyás extrém akadálypályás futóverseny. Egy ilyen megpróbáltatásból mi sem maradhattunk ki, de mielőtt előre szaladnék, a történet nem itt kezdődik.

Tavaly ősszel agility edzésen hallottunk először a Hard Dog Race-ről, és sokan fellelkesedtünk. De nem elég lelkesedni, tenni is kell érte, ezért elkezdtünk külön-külön és közösen is kutyával futni. Egy magyar pásztorkutyának a hosszútávfutás nem nagy feladat, de most együtt kellett futniuk velem, és egymással (10 lábat kellett összehangolnunk).
Hol többen, hol kevesebben gyűltünk össze a közös futásokhoz. Futottunk a Zala töltésén, és az Alsó-erdőben (Zalaegerszeg) is. Aztán nagyon hideg lett (nem a pásztorkutyáknak, hanem nekem). Végül eljött a várva-várt tavasz. Építettünk gyakorló pályát is a kutyaiskola pályáján, és tovább futottunk közösen is.
Összeállt hat + hat fős csapatunk. Mintegy főpróbaként, egy héttel a HDR előtt hárman a csapatból rajthoz álltunk a zalaszentgróti extrém, - kutya nélküli - akadálypályás futóversenyen is. Aztán két héttel a verseny előtt egyik tagunk lesérült (nem a mi edzésünkön). Néhány nappal a verseny előtt pedig egy másik csapattagunk esett ki, családi okok miatt.
Egyik felkészülő társunk egyéniben indult volna, de beszállt a csapatunkba, de még így is hiányzott egy páros. A legutolsó pillanatban ugrott be egyik tagunk testvére, és kutyája.
Piliscsév, 6 kilométer, 16 akadály, minimum 30 fok Celsius. Hat ember és hat kutya: Zita, Barbi, Anna, Eszti, Bási, Viktor, Molli (golden retriever), Bonnie (border terrier), Zsálya (border collie), Cody (yorkshire terrier), Vargánya (mudi), Konkoly (pumi). Futottunk, kúsztunk, másztunk, úsztunk és cammogtunk. Megcsináltuk! (35 csapatból ötödikek lettünk.)

A fényképeket Kis-Kádi Kató készítette.

Csiszár Viktor (BfNPI, Észak-Zala - Természetvédelmi őrszolgálat)

Csapatunk falka oldala a facebookon itt található. 

Galéria