Interjú Puskás Zoltánnal a tihanyi levendulatermesztés hagyományáról

Tihanyról mára majdnem mindenkinek a levendula jut eszébe. Június végén lilába borul a táj és ezrek látogatnak el, hogy szedjenek a nemes növényből.

A Magyar Turisztikai Ügynökség új belföldi kampánya jóvoltából még több ember megismerheti a tihanyi őslevendulást.

A TV2 Mokka című műsorában 2017. július 21-én Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója beszélt a tihanyi levendulatermesztés történetéről, valamint e bájos növényhez fűződő hagyomány és kultúra újjáélesztése érdekében a közelmúltban tett intézkedésekről.

Puskás Zoltán kitért arra is, hogy tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpont a levendulán kívül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park geológiai örökségét, valamint növény- és állatvilágát is igyekszik élményszerűen és hitelesen bemutatni a nagyközönség számára. A Levendula Ház idén nyártól új, levendulás filmmel és ürge show-val is várja az érdeklődőket. A "Levendula – az élet illata" című, 26 perces, különleges kép- és hangminőségű film a levendula évezredeken és kontinenseken átívelő, nagy kalandját mutatja be. Az Levendula Házban és kertjében monitorokon követhetjük figyelemmel a Belső-tó partján kihelyezett webkamerák közvetítésével az ürgék életét.

A Mokka videója megtekinthető itt

A videó megtekintéséhez a Firefox vagy Chrome böngésző használatát javasoljuk! 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség "Magyarország rád vár" kampánya számos, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén elhelyezkedő látnivalóra – köztük a tihanyi őslevendulásra – hívja fel a figyelmet. Részletek: http://fedezdfel.itthon.hu/

Kapcsolódó látogatóhelyek

Kapcsolódó tájegységek