Ifjú Kócsagőr verseny területi fordulója

2017-ben ötödik alkalommal indult útjára az Ifjú Kócsagőr Program, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése.

A 2013-ban a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezdeményezésére született, és a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 Magyar Nemzeti Park Igazgatóság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság együttműködésében felkarolt lehetőséggel mára már több mint száz fiatal élt szerte az országban.

A jelentkezők 1-1 természetvédelmi őr mentorálasával azok munkájával és a természet értékeivel ismerkedhetnek. A program részeként össze is mérik tudásukat és tapasztalataikat.
Idén, Igazgatóságunk két ifjú kócsagőr gyakornokot fogadott: Megyeri Esztert (Magas-Bakonyi Tájegységben, Zábrák Károly természetvédelmi őr mentorálásával) és Vikár Józsefet (Keszthelyi-hegység Tájegységben, Csiszár Viktor természetvédelmi őr mentorálásával). A gyakornokok közül idén, szoros versenyben Vikár József jutott tovább az országos döntőbe, ő fogja képviselni a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot. 

Csiszár Viktor (BfNPI, Észak-Zala - Természetvédelmi őrszolgálat)

Csopak, 2017. szeptember 1.

Az Ifjú Kócsagőr Programról részletesen itt olvashat! 

További kapcsolódó híreink:
„Ifjú Kócsagőrök” -et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat! / Megtekintés

Galéria