Állatok Világnapja Észak-Zalában

Az idei utolsó Hévízi-tó túra október 2-ra vasárnapra esett. Az először 2012. február 2-án megtartott Hévízi-tó túrát 21-ik alkalommal vezettem ezen a napon.

A szemerkélő esőben négyen (egy elszánt érdeklővel és Igazgatóságunk észak-zalai kutyáival) jártuk körbe a természetvédelmi terület erdeit és ketten a Hévízi-tavat. Az immár hagyományos útvonal első köre a 2012. szeptemberében elhelyezett „Tótündér” tanösvény nyomvonalát követi. Ezen sétáltunk és beszélgettünk végig két-két, illetve négy-négy lábon. A tófürdőre a kutyák már nem jöhettek be velünk.

Következő hévízi túránkról itt olvashat.

Október 5-ére a Zalaegerszegi Báthory István középiskolába voltunk hivatalosak Vargányával és Konkollyal, Igazgatóságunk mudijával és pumijával. Az iskola az Állatok Világnapjáról rendhagyó tanórákkal emlékezett meg. Két órát mi tartottunk: Igazgatóságunk észak-zalai állatvédelmi tevékenységét és a magyar terelő pásztorkutyákat mutattuk be. Vargánya és Konkoly bátran ismerkedtek a fiatalokkal, majd miután elfáradtak, kiterültek a linóleumon.

A Báthory középiskola Állatok Világnapi programjairól itt olvashat a Zalai Hírlapban.

Csiszár Viktor (BfNPI, Észak-Zala - Természetvédelmi Őrszolgálat)
2016. október 7.

Galéria