"A mi geoparkunk" – vetélkedőjáték 14-15 éveseknek a Bakony–Balaton UNESCO Globális Geoparkról

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság minden évben meghirdeti a Bakony–Balaton Geopark területén működő iskolákba járó 7–8. osztályos (a 14-15 éves korosztály szerinti évfolyamba járó) diákok számára a geopark vetélkedőt.

Az immár nyolcadik alkalommal induló játék célja, hogy a tanulók élményszerűen megismerkedjenek geoparkjuk elsősorban földtani természeti értékeivel, azokkal szorosabb kapcsolatba kerüljenek és tudatosuljon bennük védelmük fontossága. A vetélkedő során a diákok a geopark élő természeti értékeiről és kulturális adottságairól is ismereteket szereznek.A kétfordulós, terepi döntővel záródó vetélkedő nyertes csapatait értékes nyereményekkel díjazzuk. A vetélkedőjáték lebonyolításához illetve díjazásához Alsóörs Önkormányzata, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület (Breuer László Oktatóközpont és Erdei Iskola), a Cartographia Kft. és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. nyújt támogatást.

A vetélkedőre kétfős diákcsapatok és felnőtt segítőjük jelentkezését e-mailen várjuk  2016. február 24-ig (amennyiben postán jelentkeznek, a postázási határidő február 20.).

További részletek, a jelentkezési lap és a kiírás, illetve a geopark területén található települések listája a Bakony–Balaton Geopark weboldalán érhető el.

 

Galéria