Fekete István emlékhely, Kis-Balaton / Fenékpuszta / Diás-sziget

Jelenleg nem látogatható, a bejáró víz alatt van a magas vízállás következtében! 

Csak szakvezetővel látogatható!

A töltés egy bevezető, 3 km-es szakaszán a részt vevők saját autójukkal haladnak, majd rövid gyaloglás során érünk a Diás-sziget azon területére, ahol a Fekete István Emlékhely áll. A séta alatt a szakvezető bemutatja az élővilág képviselőit (fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű...), a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A csoport megtekinti a Fekete István Emlékszobát, és a Kis-Balaton természeti értékeit bemutató Vönöczky Schenk Jakab emlékszobát. Az emlékház mellett áll a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhó.

A kirándulás időtartama 1,5 – 2 óra.

Találkozóhely: Kis-Balaton Kutatóház GPS: 46.700841, 17.23867

Indulás: május 1 - szeptember 30.
kedd-péntek 10:00 és 13:00, szombat: 10:00 órakor
Szezonon kívül előzetes bejelentkezéssel, egyeztetett időpontban!

Előzetes bejelentkezés csak nagyobb csoportok esetében szükséges!

A kirándulás a megjelölt időpontokban létszámtól függetlenül elindul.

A kirándulás menete: érkezés, jegyvétel a Kutatóháznál. Az indulás pontban 10 ill. 13 órakor történik, ekkor mindenki visszaül saját járművébe, és a szakvezető felvezetésével megteszi a bevezető 3 km-es szakaszt. Ezután a töltés kiszélesedő szakaszán mindenki leparkol, onnan indul az 500 m-es gyalogos szakasz.
Kerékpárral is lehetséges a bevezető szakasz megtétele! Kerékpárral az indulás előtt 20 perccel szükséges érkezni, hogy el tudjanak indulni az autósok előtt!  

Kutyát bevinni csak pórázon lehetséges!

Elérhetőség, megközelítés

Nyitva tartás

Jegyárak

Az Ön véleménye fontos számunkra, mert segítségével és ötleteivel hozzájárul ahhoz, hogy Bemutatóhelyünk élményben a legjobbat jelentse vendégeinknek. A kérdőív kitöltése 5 percet vesz igénybe. 

Kérdőívünket itt töltheti ki.

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével támogatja munkánkat!

   A Kis-Balaton Kutatóház facebook oldala | megtekintés


Galéria